Sosiale medier styrer i dag hvordan ungdommen generelt velger å kle seg. Hva vi ser i feeden vår på Instagram, og hva som dukker opp på Snapchat er ofte også hva som ender opp med å havne i klesskapet vårt. På sosiale medier er det ofte store artister som dominerer. Gjennom både tilstedeværelse i sosiale medier og gjennom musikkvideoer påvirker disse artistene enormt. Også under store opptrender som VMAs og The Grammys skaper antrekkene deres store overskrifter. Her skal vi gå nærmere inn på noen få artister og hvilke trender de har skapt.

Ariana Grande

En kjendis, og spesielt en musikkartist, ønsker gjerne å skape et varemerke. Ariana Grande er en av de artistene som har tatt enkelte stiler og trender og gjort det til noe som forbindes med henne. Høye korte, men søte kjoler, høye hestehaler og crop-tops er noe som ofte forbindes med denne unge artisten. Siden Grande er svært populær blant unge ser vi ofte at andre brukere på Instagram fort plukker opp på trender hun har skapt.

Kanye West

Vi kan ikke ha en tekst om moteikoner uten å ha med noen fra herresiden. Kanye West føltes ut som et naturlig valg, da han utenom sinne mange album og Kardashian historier også er skaper av et meget suksessfullt klesmerke. Spesielt er det Yeezy sko som har vært på trend i en del år allerede. Andre klær som West har skapt er også svært populære. Vi kan se at nettbutikker som Stayhard bli fult opp av klær som ligner på plagg denne rapartisten har skapt.

Beyoncé

I moderne tid hvor sosiale medier har tatt over er vel Beyoncé vår dronning. Det er få ting denne artisten ikke får til å fungere på kroppen hennes, og hvert et antrekk blir til magi. Men Beyoncé er kanskje artisten som skaper trender vi dødelige ikke burde prøve oss på.