Det er ingen tvil om at artistlivet og moteverdenen er som hånd i hanske. Mange artister er trendsettere, og velger å skape sine egne klesmerker. Foruten Kardashian-klanen, har både Serena-søstrene og Drew Barrymore lansert sin egen mote. Det ligger i kortene at tennis-søstrene har valgt en sportslig stil på sin motekolleksjon.Også Drew Barrymore er av den sportslige typen. I samarbeid med Amazon Fashion har hun utarbeidet en kleskolleksjon bestående av sportsklær og basisplagg. Mange av klærne er oppkalt etter gatenavnene i hennes hjemby New York. Reese Witherspoon inspireres av sørstatene (USA) når hun lager klær til merket Draper James.

Ikke bare klær

Kjendiser inntar moteverdenen ikke bare med klær. Reese Witherspoons Draper James-produkter består også av sko og dekorasjoner for hjemmet. Apropos sko, så kommer en ikke utenom Sarah Jessica Parker som satte Manolo Blahnik på verdenskartet. Nå har stjernen lansert sin egen sko-kolleksjon av merket SJP med to egne utsalg i hjembyen New York.Moteverdenen er ikke bare forbeholdt kvinner. Også mannlige celebriteter har gjort seg bemerket på området. Den spanske skuespilleren Antonio Banderas er et godt eksempel. Han gikk dypt til verks med å studere søm og design på universitetet i London, før han valgte å lansere sin egen kleskolleksjon med egendesignede herreklær.

Godlukt

Motebildet er i stadig endring, og det er ikke bare klær og sko som endrer stil. Også i parfymens verden, skifter trendene. Dette er en del av moteverdenen der uendelig mange kjendiser pryder etuiene på sine egenkombinerte aromaer. Når det gjelder lukt, ser det ut til at menn og kvinner er like forfengelige.Her kan vi på nytt nevne Antonio Banderas, som i 1997 lanserte Diavolo i samarbeid med parfymeprodusenten Puig. Det var via hans parfymer at vi ble kjent med Banderas som moteikon. David Beckham pryder også sin egen parfymeeske. Det samme gjør Mariah Carey, som i årevis har samarbeidet med Elizabeth Arden.