Kosmetisk kirurgi og lettere kosmetiske inngrep blir mer og mer vanlig blant den norske befolkning. Slike behandlinger blir desidert mest brukt av kvinner, men i løpet av de siste årene har det også blitt populært blant menn å endre på visse aspekter av utseendet de ikke er fornøgd med. Kvinner søker som regel plastikkirurgi for å forstørre brystene sine, glatte ut rynker og fylle på leppene. For menn derimot er de vanligste inngrepene fettsuging, hårimplantasjon og fjerning av overflødig hud som poser under øynene.

Plastikkirurgi i kjendisverdenen

TV2 skriver om at plastikkirurgi er svært utspredt i kjendisverdenen, og det faller gjerne naturlig å la tankene vandre til Kardashian og Jenner familien når en snakker om kosmetiske inngrep. Slike behandlinger er dog mye vanligere enn en kanskje første skulle trodd, og det trenger ikke alltid være snakk om drastiske inngrep. Chrissy Teigen har tatt fettsuging under armene for å føle seg mer selvsikker på den røde løperen, og Angelina Jolie fjernet brystene for å minimere risikoen for brystkreft.

Plastikkirurgi blant norske kjendiser

Til og med i Norge er det ikke bare toppbloggerne som velger å endre på utseendet sitt. Både Dorthe Skappel og Synnøve Skarbø har vært åpen om sitt bruk av Botox for å jevne ut rynker, og Sigrid Bonde Tusvik har gjort leppene mer fyldig ved hjelp av restylane. Kosmetiske inngrep trenger ikke å være ekstreme inngrep. Plastikkirurg 1 tilbyr blant annet alt fra minskning av aldersflekker, arr, pigmentflekker og dobbelthake, til behandling av akne og solskadet hud.

Din kropp, ditt valg

Viktigst er det å være fornøyd med seg selv og ha et godt forhold til sine egen kropp. Ønsker en å forstørre bryst og lepper, er det et valg en bør gjør selv og ikke grunnet et kroppspress eller et ønske om å se ut som andre – men det er din kropp og du bestemmer over den. Det finnes også rikelig med kosmetiske inngrep som ikke bare består av Botox, silikon og rumpeimplantat. Mange ønsker gjerne mindre inngrep som behandling av blodårer og fjerning av overflødig hud som har oppstått i takt med vekttap og graviditet.